Saturday, 10 November 2012

Tawau to Pulau Sebatik

 Hah, gambar ni plak BETA snap masa October 2011. Alah, yang x jadi pegi Russia tu. wat malu jak. So, i have to go back to Sabah.. Huh,, buang masa n tenaga betul la.. p Alhamdulillah, i'm here already but still, i'm going to share it.

   Tempat dalam gambar ni tengok macam dkt luar negara kan? Tapi dekat Malaysia jak pun. TAWAU, SABAH. Yup!!! Tawau Sabah. Masa ni mw p Pulau Sebatik, jumpa my beloved mum.





Yeah, this is me. Naik speed boat by my self p tempat baru yang sangat jauh.
Kalau kena culik dan jual tiada siapa yang tahu kot. p Alhamdulillah selamat. Tidak kena curik. Muka tidak laku kot..hahaha Muka international Terrorist kan. Penculik pun takut :p

Leaving Tawau, menuju ke Pulau Sebatik.



Actually, Pulau Sebatik ni half Malaysia and half Indonesia. Malaysia and Indonesia pena bergaduh (bukan bergaduh main cakar2 tu ekh) sebab nak kan pulau ni. Kaya hasil bumi kot. Dekat pelabuhan dia berlimpah ruah hasil petroleum.. No wonder... Hasilnya, court memutuskan Separuh kawasan Malaysia dan separuh lagi kawasan Indonesia.

Tawau, Sabah

Tawau, Sabah



No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...