Sunday, 9 June 2013

Love is Give And Take


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 
barang yang nak kena angkut. Ada lagi 3 beg kat luar


Dhasha and I went to Atak. Supermarket macam tu la. Dhasha nak beli ayam


Ni bukan contoh iklan gigi yang fail ok. Ni muka saya excited dan happy sebab masuk hostel.
Ok murid-murid, pembelajaran hari ni mengenai reaksi muka Nina Maslizza. Bila Nina Maslizza buat muka macam ni, nampak gigi besar dia, maknanya dia happy besar.

Yup. I'm happy to move in hostel. Sangat-sangat. Sebab ramai kawan. Compare dengan sebelum ni, stay appartment sorang-sorang. Ah, what a freak.





Kedai 37 Rub. Lebih kurang macam kedai RM2 kat Malaysia juga tapi kat kedai ni jual macam-macam dengan harga yang murah.





Tangkap gambar bunga ni masa temankan Dhasha ambil Fridge dia kat hostel yang lain. Siapa dapat cari rama-rama dalam gambar ni sila kembang-kembangkan hidup anda. Sebenarnya nak tangkap gambar rama-rama tu. 

Walau penat, have to help her since hidup ni kena bertepuk dua tangan baru berbunyi. Give and take. Kita terima dan memberi. Tak boleh asyik nak ambil tapi tak bagi kat orang lain. Ya la, dia dah bantu saya. So, its my turn to help her. 

Tapi tak semestinya orang tu tak tolong kita kita tak nak tolong dia. Sebab kena ingat. Pemberi terbaik itu Allah. Niatkan kebaikan semata-mata kerana mengharapkan ganjaran Allah. TabarakAllah 

10 comments:

  1. wah...bila lagi nak balik malaysia sayang...
    semoga selamat hendaknya ye...

    ReplyDelete
  2. woa..bestnyer..dok hostel tu sebilik dengan dasha la ya..

    ReplyDelete
  3. haha tergelak part happy besar tu.. yup serious akak nampak happy giler.. bila ada kat negara org mmg kita kena berbuat baik.. eh kat negara sendiri pun, haha apa punya nasihat la iha ni..

    ReplyDelete
  4. suka tengok nina senyum macam tu.. cerianya warna bunga tu, akak suka..

    ReplyDelete
  5. lebarnya senyum kak oi..hehe..study oversea rupanya..hehe.. ni dah 14 june..dah habis ka exam..? hehe..goodluck ya..moga nanti balik malaysia semuanya berjalan lancar.. :)

    ReplyDelete
  6. saya nampak rama2 tu..hehe..bravo

    ReplyDelete
  7. salam. teringin nak sambung belajar di overseas...

    ReplyDelete
  8. harap seronok study kat tmpat org

    ReplyDelete
  9. bunga tahi ayam pun ada kt moscow..wah
    welcome back nina :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...