Wednesday, 22 January 2014

Lelaki Paling Dayus

Hari ni hari yang paling awesome dalam hidup aku. Mungkin tahap kesabaran paling maksima pernah aku capai. Hari ni hari aku kena teriak, dipanggil babi, penampar atau penumbuk dan entah penerajang ada atau tidak, sebab dah tak sedar apa dah time tu. Dah terpusing-pusing kena pukulan India. hahaha  Dah la berat aku cuma bawah 40kg. Sekali penampar dah terbang. 

Semua tu free dari lelaki yang aku tidak kenal dan kami tinggal satu hostel di Moscow, satu universiti. Dia 2nd year, aku 3rd year. Lelaki paling dayus pernah aku jumpa. Selama ni cuma tengok dalam movie. Hari ni hinggap kat badan aku pulak. 

Darah dari kuku kaki yang berdarah. Entah la macam mana boleh berdarah. Terpaksa lap dengan apa-apa benda dekat yang ada
Keadaannya macam ni, aku tinggal dalam bilik tu dengan orang Malaysian. Perempuan la off course. Tanpa pengetahuan aku, dia benarkan kawan-kawan dia letak barang dalam fridge bilik kami. Sedangkan dalam setiap bilik masing-masing disediakan fridge. Hinggakan kadang-kadang aku nak letak barang dalam fridge tu pun dah penuh freezer tu. 

So, roommate tu balik Malaysia without telling anything to me about it until today, ada seorang ketuk-ketuk pintu bilik aku dengan kuat gila masa aku tengah solat magrib. For sure aku tidak dapatlah buka pintu. Dia nak ambil ayam dalam frezeer. Aku dah tak bagi response dia masih ketuk gila-gila. Imagine if i was sleeping, you are completely disturbing me. Dah kau ketuk berkali-kali aku tak buka, kau faham-fahamlah. Sebab aku bukan hotel door keeper and i totally memang tiada urusan dengan mereka-mereka ni. So, why should i?


Should i open the door like this with full of respect sedangkan setiap malam mereka melalak sana-sini menganggu penghuni-penghuni hostel yang lain. It just not me, kawan dari Thailand and some of my chinese friend pun complain mereka sangat bising.
Lepas tu, datang seorang lelaki, ketuk-ketuk dan teriak-teriak dekat luar. Bila aku keluar dari bilik dan tanya apa masalah mereka, lelaki tu jerit kat muka aku. Memang dekat sangat dengan muka. I slap her. (Patut pun panggil dia her. Sibuk masuk campur urusan orang lain, siap pukul perempuan lagi) Don't expect me to diamkan diri bila orang dah bertindak keterlaluan macam ni. Selama ni pun kerja mereka tahu ganggu ketenteraman penghuni hostel. Terlalak sana-sini. Menjerit-jerit tengah subuh.

Then, dia tampar aku balik sampai kepala aku terhentak ke dinding. Lepas tu, aku bagi dia satu tendangan. Entah kena atau tidak. I won't let him/them bully me walaupun aku satu-satunya sendiri dan memang tiada kawan rapat atau bantuan if anything happen to me. Walaupun kroni-kroni mereka ramai kat situ, i don't care. I'll defend my self anyhow. 

Banyak kali jugaklah aku terjatuh dari serangan-serangan dia. (Rasanya, sebab dah tak sedar diri masa tu. Waiting for cctv to confirm it) Ya, orang kecil. Tinggi pun 151 cm. Berat 37kg.

Then, ada satu junior yang aku rapat sikit, dia suruh bertenang. Suka dengan budak ni. Dia baik juga. So, bila aku masuk bilik, baru perasan kuku kaki berdarah dan lengan calar sikit. Kepala bagian belakang, tengkuk dan pinggang sakit sikit. Esok tak tahu bahagian badan mana lagi yang bengkak. 

Dari dalam bilik aku dengar lelaki dayus tu teriak: "Sakitkan babi?"


Nak share sekali account fb lelaki tu tapi... tak pasal-pasal dia kena serang dalam siber.

22 comments:

  1. Ya Allah.. kurang ajar punya perangai, report jela.. kesian awak

    ReplyDelete
  2. ehh biadapnya .... sakit hati pulak kita baca .. akak , report jer .. biar dia tahu diri .. sengal lha dia tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia memang macam tu.saya bukan orang prtama y bergaduh dengan dia..dengan warden pun pernah, masa hari ponggal. Adakah dia kena suruh buang sampah dia mention pasal perayaan ponggal, Tats 'her' perayaan pun nak kecoh2 dengan russian y tak tahu apa. rasa mcm nak jadi racist da..nasib ada jugak kawan2 Indian lain y baik tak mcm tu.

      Delete
  3. Sis, dah dapatkan rawatan kat klinik x?
    Nampaknya lepas ni kena extra careful sabab mane tau dia bawak geng2 nk belasah sekali lg ke.
    And jaga diri baik2 kat tempat org.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee,thanks. Nampak dah macam perempuan tak ada adap gaduh2 ni kan..? tapi tak boleh biar mereka terus pijak2 dan buat sewenang2nya..

      Delete
  4. tu lelaki ke pondan? ngan pompuan pun nk gaduh.. kalau dia citer kat kawan2 laki dia, dia kene gelak balik kot.. sabar je lah ye.. better u make a report n buat medical check up.. sabar k... u r very tough!!

    ReplyDelete
  5. dok kat negara orang .. thats why kena kuat ...meaning kena belajaq semua seni pertahanan diri ..
    but you memang awesome ;) memang kena ajaq org yg kurang ajaq nie ..
    take care dear and becareful n salam kenal from me !

    ReplyDelete
  6. Ya Allah! Nina... hati2 ye dik.. lenkali jangan layan la dorang tu.. biarkan jer... mengalah bukan bermakna kalah...

    ReplyDelete
  7. memang dayus betul macam tu.. tak tahu hormat hak orang lain.. harap nina hati-hati lepas ni, bahaya juga kalau dia bawa gang dia ramai-ramai macam dalam drama tamil tu.. teruk sangat buat je police report..

    ReplyDelete
  8. awak, awak ok tak ni.. take care.. g jumpa doc ambil ubat ok.

    ps: kuang asam punye jantan... haa. ni yang naik hangin ni...

    ReplyDelete
  9. ishhh. teruk giler org mcm tuuuhh.. huhuhu. jaga diri baik2 nina. takut pulak kita baca. :(

    ReplyDelete
  10. kak nina better buat report polis... even akak first slap dai... kaka buat jak laporan polis kak.. harap kakak x apa2....

    ReplyDelete
  11. share jela identiti dia nina. indian kat moscow ni mmg mostly berlagak dan bajet dan semua yg negatiflah. aku punya hostel pun sama je memekak kalau indian dekat2 bilik ni. sebab berjiran dgn org memekak one day pnh jgk mcm burst then tulis status kt fb pasal 'keling' tepi2 ni buat aku jd rude. tba2 dorg nk marah n fitnah aku. tp betul jga sbb most of them yg mcm tu kita rasa mcm nk racist sgt2, mujur ada certain kawan2 kt sini indian yg bagus. tp kalau dlm bilik ni mmg aku racist gila lah dgn indian tepi2 ni. melampau. dgn mama pun nk melawan konon mentang2 blh cakap ruski sikit ada hati dah nk melawan mama.

    ReplyDelete
  12. ya ALLAH dasyat lah kak .. macam2 . tak boleh jadi kak kes macam ni berat kot

    ReplyDelete
  13. salam. report je kat polis sebelum dia serang u lagi. prevention is better than cure...

    ReplyDelete
  14. indian kebanyakan nya begitu , pandai sikit , berharta sikit tapi dah berlagak mcm hebat sgt . sama jer mcm kat movie tamil tuh . Jiran saya juga India ... pening ! dok nak jaga hati dia jer . tapi kita terpaksa hidu bau kemenyan sembahyang dia setiap hari tak per lak ... mrk ni mmg bangsa yg arrogant lah . eloknya next tima klu blh jgn cari pasal . tapi klu dia saja jer cari pasal , fight back dear ! ... semoga kecederaan tu tak mudarat lah sangat ...

    ReplyDelete
  15. waaa.. bgus nie ada sikit ilmu pertahankan diri.. hehe

    ReplyDelete
  16. pergh,, gaduh dgn india ke? urm.. hati2 ye dear. mascow negara bahaya =) good luck study

    ReplyDelete
  17. memang kurang ajar betul laki tu. kalau akak, sah akak pukul dia dgn kayu macam akak buat pada sorg laki india dulu. akak pukul smp cedera tgn dia. esoknya bila akak terserempak dia, akak tuju botol berisi air penuh. terus dia takut dengan akak

    ReplyDelete
  18. eeeeekurang ajar.... report tak? sis okay tak ne?

    ReplyDelete
  19. assalam sis... bila baca ur entry ni.... pheww gila tak mature that guy... but i salute dekat u sis... jangan bagi muka dekat manusia macam tu.... do take care of yourself... moga sukses selalu....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...