Sunday, 27 January 2013

Russia Rich With Culture

Beautiful shining Moscow Snow and i just lucky enough to see it directly in front of me

Going out during winter this year and my mum just called me before that. 

She said: " Moscow salji kuat, lebat. ok juga sana?"

Just know that sebab my mum call me. She z right. I went out setelah HIBERNATING almost 1 week dalam bilik dan salji tepi jalan berlonggok sampai dada tapi jalan clear la. (sebab aku pendek kot, tu la sampai dada)

Clearing the road so that orang easily jalan (tapi still licin la)


Outside my window 2011, Globus Hotel


Metro station tempat aku hampir jatuh masa naik esculalator sebab mata wondering around, liar mencari dari mana datangnya angin sedangkan kitorang berada di bawah tanah and seriously tempat ni besar giler. Amacam diorang gali, korek benda ni ar sampai boleh buat besar macam ni?



    Bercerita dengan kawan, he said that he want to see video about Moscow. Terjumpa video pasal Russia. Here we are. Amazing right? Sepa nak datang Moscow angkat kaki? tiket beli sendiri ok. 

   Bertuahnya dapat pijak Moscow ni. Bila snow tu kena matahari memang shining cantik giler. Like i mention before, Moscow penuh dengan art and culture. Selepas zaman kegelapan Eropah, pada zaman renaissance, artist mula berlumba-lumba mempamerkan bakat seni masing-masing. Dan HASILNYA, as we can see Moscow hari ni, full with culture yang membuktikan zaman kegemilangan Eropah dan masih kekal utuh hingga hari ni. 
(University kitorang sendiri ditubuhkan pada tahun 1758, 2013= 255 years)


Video about Russian


Benda alah ni memang famous jadi buah tangan di kalangan pelancong





Moscow river, tempat picnic kitorang masa 1st year. Tepi tu ada Istana. Syok tempat ni sebab banyak pokok

Spring Season selepas picnic with my group mate. Sebelah kanan tu Istana lama dan Sebelah kiri tu Spartive Lake

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...